ДПТНЗ “Криворізький центр професійної освіти робітничих кадрів торгівлі та ресторанного сервісу”
запрошує на навчання за такими спеціальностями

На базі 9 класів

№ П.П. Назва професій Тривалiсть
1

Кухар, офіціант

3,5 роки
2

Кухар, кондитер

3,5 роки
3

Пекар, кондитер

3,5 роки
4

Продавець продовольчих товарів, контролер-касир

3.5 роки

На базі 11 класів

Підвищення кваліфікації, перепідготовка та інше

№ П.П. Назва професій Тривалiсть Вартість Вид професійної підготовки
1 Контролер-касир 3 місяці Відповідно до наповнення групи та розміру заробітної плати педагогічних працівників та віднесених до них Підвищеня кваліфікації
2 Офіціант 3 місяці Відповідно до наповнення групи та розміру заробітної плати педагогічних працівників та віднесених до них Підвищення кваліфікації
3 Кондитер 3 місяці Відповідно до наповнення групи та розміру заробітної плати педагогічних працівників та віднесених до них Підвищення кваліфікації
4 Кондитер 5 місяців Відповідно до наповнення групи та розміру заробітної плати педагогічних працівників та віднесених до них Перепідготовка
5 Кондитер 5 місяців Відповідно до наповнення групи та розміру заробітної плати педагогічних працівників та віднесених до них професійнр-технічне навчання
6 Кухар 3 місяці Відповідно до наповнення групи та розміру заробітної плати педагогічних працівників та віднесених до них Підвищення кваліфікації
7 Кухар 5 місяців Відповідно до наповнення групи та розміру заробітної плати педагогічних працівників та віднесених до них Перепідготовка
8 Кухар 5 місяців Відповідно до наповнення групи та розміру заробітної плати педагогічних працівників та віднесених до них Професійно-технічне навчання

Прийом громадян до Державного професійно-технічного навчального закладу "Криворізький центр професійної освіти робітничих кадрів торгівлі та ресторанного сервісу" здійснюється для здобуття професій за освітньо-кваліфікаційним рівнем: кваліфікований робітник.

Професії

Код ДК

5123

Термін навчання

3,5 роки

Форма навчання

денна

Кухар, офіціант

Інтегровані професії включають в себе дві або більше професій, які є близькими за професійними навичками та знаннями.

Кухар – це фахівець з приготування їжі. Хорошого кухаря іноді називають чарівником, адже він може зі звичайних продуктів приготувати справжній шедевр, який принесе радість і насолоду людям. Страви майстерних кухарів нерідко називають творами мистецтва.

Завдання та обов’язки:

  • приймає сировину;
  • здійснює підготовку сировини;
  • організовує зберігання продуктів;
  • готує холодні закуски;
  • готує гарячі страви;
  • випікає з борошна;
  • формує та панірує напівфабрикати;
  • порціонує страви;
  • здійснює оформлення страв.

Повинен знати:

  • рецептури та технологію приготування усіх видів страв та кулінарних виробів, особливості приготування національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь;
  • правила оформлення та подачі порційних страв та страв на замовлення;
  • правила складання банкетного меню;
  • приготування різних видів тіста та виробів з нього;
  • основи, значення та технологію приготування дієтичного та дитячого харчування;
  • ознаки доброякісності харчових продуктів та органолептичні методи їх визначення;
  • умови, строки зберігання та реалізації сирої та готової продукції, напівфабрикатів;
  • вихід готових виробів;
  • санітарно-гігієнічні правила утримання продуктів, кухні, та службових приміщень;
  • правила особистої гігієни;
  • правила використання та призначення обладнання, виробничого інвентаря, інструментів вимірювальних приладів, посуду, тари;
  • правила охорони праці, внутрішнього розпорядку і вимог пожежної безпеки.

Офіціант – творча професія сфери ресторанного сервісу, одна з найбільш масових професій. Щоб забезпечити високий рівень обслуговування в сучасних ресторанах та кафе офіціант повинен володіти різними видами обслуговування споживачів та сервіровки столів в ресторанах, кафе та барах з включенням в меню виготовлених на замовлення та фірмових страв, напоїв, кондитерських виробів.

Знає та застосовує у діяльності:

  • асортимент, рецептури, технологію виготовляння страв і напоїв;
  • кулінарну характеристику страв і напоїв;
  • правила і технічні прийоми обслуговування споживачів;
  • форми складання серветок;
  • правила оформлення столу квітами;
  • види меню, порядок запису страв і напоїв в меню;
  • правила і порядок подавання страв і напоїв, вимоги до їх оформлення і температури, відповідність асортименту винно-горілчаних виробів характеру страв;
  • порядок оформлення рахунків та форми розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками;
  • види і призначення посуду, приборів, столової білизни, способи їх зберігання;
  • правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, їх призначення та використання в технологічному процесі;
  • правила роботи підприємств громадського харчування;
  • санітарні правила для підприємств громадського харчування;
  • правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами;
  • принципи професійної етики;
  • правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Ринок праці:

Попит на фахівців з професії офіціант на ринку праці є дуже високим.

Офіціант працюють в ресторанах, кафе та барах, обслуговують різноманітні урочистості за замовленнями підприємств, організацій, окремих споживачів.

Код ДК

5123

Термін навчання

3,5 роки

Форма навчання

денна

Кухар, офіціант

Інтегровані професії включають в себе дві або більше професій, які є близькими за професійними навичками та знаннями.

Кухар – це фахівець з приготування їжі. Хорошого кухаря іноді називають чарівником, адже він може зі звичайних продуктів приготувати справжній шедевр, який принесе радість і насолоду людям. Страви майстерних кухарів нерідко називають творами мистецтва.

Завдання та обов’язки:

  • приймає сировину;
  • здійснює підготовку сировини;
  • організовує зберігання продуктів;
  • готує холодні закуски;
  • готує гарячі страви;
  • випікає з борошна;
  • формує та панірує напівфабрикати;
  • порціонує страви;
  • здійснює оформлення страв.

Повинен знати:

  • рецептури та технологію приготування усіх видів страв та кулінарних виробів, особливості приготування національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь;
  • правила оформлення та подачі порційних страв та страв на замовлення;
  • правила складання банкетного меню;
  • приготування різних видів тіста та виробів з нього;
  • основи, значення та технологію приготування дієтичного та дитячого харчування;
  • ознаки доброякісності харчових продуктів та органолептичні методи їх визначення;
  • умови, строки зберігання та реалізації сирої та готової продукції, напівфабрикатів;
  • вихід готових виробів;
  • санітарно-гігієнічні правила утримання продуктів, кухні, та службових приміщень;
  • правила особистої гігієни;
  • правила використання та призначення обладнання, виробничого інвентаря, інструментів вимірювальних приладів, посуду, тари;
  • правила охорони праці, внутрішнього розпорядку і вимог пожежної безпеки.

Офіціант – творча професія сфери ресторанного сервісу, одна з найбільш масових професій. Щоб забезпечити високий рівень обслуговування в сучасних ресторанах та кафе офіціант повинен володіти різними видами обслуговування споживачів та сервіровки столів в ресторанах, кафе та барах з включенням в меню виготовлених на замовлення та фірмових страв, напоїв, кондитерських виробів.

Знає та застосовує у діяльності:

  • асортимент, рецептури, технологію виготовляння страв і напоїв;
  • кулінарну характеристику страв і напоїв;
  • правила і технічні прийоми обслуговування споживачів;
  • форми складання серветок;
  • правила оформлення столу квітами;
  • види меню, порядок запису страв і напоїв в меню;
  • правила і порядок подавання страв і напоїв, вимоги до їх оформлення і температури, відповідність асортименту винно-горілчаних виробів характеру страв;
  • порядок оформлення рахунків та форми розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками;
  • види і призначення посуду, приборів, столової білизни, способи їх зберігання;
  • правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, їх призначення та використання в технологічному процесі;
  • правила роботи підприємств громадського харчування;
  • санітарні правила для підприємств громадського харчування;
  • правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами;
  • принципи професійної етики;
  • правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Ринок праці:

Попит на фахівців з професії офіціант на ринку праці є дуже високим.

Офіціант працюють в ресторанах, кафе та барах, обслуговують різноманітні урочистості за замовленнями підприємств, організацій, окремих споживачів.

Правила прийому Документи до вступу